Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet
Menü

Hírek - Plüss Kommandó

Vissza...

Székelyföldi koraszülött gyerekeken segít a Plüss Kommandó

2023. Október 09. Hétfő

A gyergyószentmiklósi kórházban mérték fel az igényeket a magyarországi Plüss Kommandó képviselői, azért, hogy megnézzék, pontosan mire lenne itt szükség a babák és anyukák számára. Csíkszereda a következő célpontjuk, már eldöntötték, hogy egy 16 millió forintos, koraszülött-életmentő gépet fognak adományozni.

Harminchárom magyarországi klinikán már használják azokat az eszközöket, amelyek a koraszülött babák fizikai és idegrendszeri fejlődését segítik, Erdélyben most először a Gyergyószentmiklósi Municípiumi Kórház újszülött osztályára került egy Babafészek csomag, amely több olyan speciális, textil terméket tartalmaz, amely a kicsiket segíti.

A Plüss Kommandó – Alapítvány az Alapítványokért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke Nyilka Ildikó elmondta, hogy Gyergyószentmiklósra most még egy kis csomag érkezett a speciálisan koraszülötteket segítő termékekből, de a folyamatban levő nagyobb projektjük részeként egymillió forint értékű adományt szánnak ide. További céljuk, hogy kiépüljön egy olyan körforgás Gyergyószentmiklóson is, amely ezeket az eszközöket támogatások révén folyamatosan biztosítani tudja a kórházban születő kicsiknek.

A Plüss Komandó említett nagyobb projektje a csíkszeredai kórházba irányul, ide egy GE Panda életmentő gépet szeretnének adományozni, a babafészek csomagok mellett. Ahhoz, hogy adományozhasson, a szervezetnek is adományokra van szüksége adományozásra számos mód és lehetőség van – ezek a Plüss Kommandó Facebook-oldalán, és honlapján megtalálhatók.

Fülöp Enikő, a gyergyószentmiklósi kórház menedzsere a Plüss Kommandó felajánlását megköszönve elmondta, hogy az intézménynek nincs külön koraszülött osztálya, de itt is jó hasznát veszik a babafészek csomagoknak, ugyanis azokat az újszülötteket is segíthetik, akik időben érkeznek. A múlt évben például 274 gyergyói újszülöttből 38 volt koraszülött. A speciális ellátást igénylő újszülötteket Csíkszeredába, vagy Marosvásárhelyre szállítják. Fülöp Enikő hangsúlyozta: örül, hogy a Gyergyószentmiklósi kórház révén elindult kapcsolatnak köszönhetően a csíkszeredai kórházat a nagy értékű adományhoz tudják segíteni. "A gyergyóiak is mindent megtesznek azért, hogy a megyei kórház fele induló projekt eredményes lehessen" – mutatott rá. Fehér Dálya Emőke doktornő kifejtette, a Plüss Kommandó által biztosított termékek nagy segítséget jelentenek azoknak a koraszülötteknek és olyan rendes időben születő babáknak is, akik nehezebben születtek meg, nehezebben alkalmazkodnak az élethez, és valamilyen ok miatt csak későbben találkozhatnak az édesanyjukkal.

Forrás:
Székelyhon.ro
https://szekelyhon.ro/aktualis/szekelyfoldi-koraszulott-gyerekeken-segit-a-pluss-kommando


Koraszülött Hadművelet eddig összegyűlt adományAdományozzon Ön is egyszerűen PayPal-on keresztül!

A Plüss Kommandó kiemelt támogatói

Green Car Prémium Szervíz

Plüss raktár

36 Bisztró

Immunetec - plüss fertőtlenítés

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X