Menü

Donation collected during the operation premature babyDonate easily via PayPal!

Hírek - Plüss Kommandó

Back...

Bosszúból utalt: a koraszülötteket támogató Plüss Kommandónak „adományozta” felesége millióit a magyar férfi

26 April 2022. Tuesday

Valóságos csodaként érte a Plüss Kommandó csapatát, hogy a múlt héten egy titkos jótevő több mint 2,3 millió forinttal támogatta a munkájukat. Ám hamarosan jött a hideg zuhany, ugyanis kiderült: az adományt egy bosszúálló férjtől kapták, aki a felesége tudta nélkül utalta el a család összes pénzét a pici hősöket támogató alapítványnak.

A Plüss Kommandó hónapok óta keményen küzd azért, hogy a Giraffe Shuttle nevezetű életmentő gépet beszerezzék a gyulai koraszülött osztálynak. A gép – amelynek segítségével egyik helyről a másikra szállítják a mentésre szoruló babákat – megvásárlásához még 4,6 millió forint hiányzik. A kommandó mögött az Alapítvány az Alapítványokért szervezet áll, melynek alapító kuratóriumi elnöke Nyilka Ildikó. A csapat vezetője április 20-án éjjel kapta meg a banktól a várva várt sms-t, hogy valaki több mint 2,3 millió forintot utalt nekik. Ahogy fogalmazott „egy szívdobbanása maradt ki, könnyes lett a szeme”, miközben olvasta az üzenetet. Vajon mégis összejöhet a pénz a gyulai életmentő gépre? – zakatolt a fejében. Két nap elteltével azonban megtudta, a pénz nem önzetlenségből landolt a számlájukon. Egy családfő utalt, miután összeveszett a feleségével. Bosszúnak szánta az otthoni kassza kimerítését.

Most utaltam vissza a tulajdonosnak az összeget – vágott a keserű történet közepébe Ildikó, majd egy nagy sóhaj után elárulta, amikor
megkapták a pénzt, azonnal elkezdték keresni a segítőt, hogy köszönetet mondjanak neki.

Két nap múlva keresett meg a férfi felesége, hogy elmondja, mi történt. Akkor vált világossá, hogy a férj nem a saját javaival „jótékonykodott”. Tényleg elhittem, hogy a gyulai piciknek meglehet a gép. Most az adománygyűjtés megakadt, hiszen nem mindegy egy alapítvány esetében, hogy 5 milliót gyűjt vagy annak a felét. Az egész csapat kiborult. Összetörtünk. Évek óta a kis hősök életben maradásáért küzdünk, soha még csak hasonlóban sem volt részünk – folytatta csalódottan Ildikó, akit leginkább lelkileg viseltek meg a történtek. Arról az időről nem is beszélve, amit az összeg visszautalásához szükséges adminisztrációval kellett töltenie. Ildikó szerint valószínű, hogy a férfi egy egyszerű internetes keresés során akadt a nyomukra, de ahogy fogalmazott „bár ne talált volna rájuk”.

Lapunk megtalálta a férfit, ám ő nem kívánt nyilatkozni. Felesége azonban a Blikken keresztül is bocsánatot kért a Plüss Kommandótól. Megtudtuk: a házaspár kapcsolata megromlott, emiatt az asszony három közös gyermekükkel nemrég külön költözött. Vállalkozásukat azonban továbbra is együtt vezetik, a férj ezért fért hozzá a feleség pénzéhez.

Azt szerette volna, hogy újra egy család legyünk, ezért kaptam tőle egy virágcsokrot. Jeleztem, hogy a virág nem oldja meg a problémáinkat. Bosszúból döntött úgy, hogy elutalja a pénzt. Utána véget akart vetni az életének, az orvosok szerint csak a csoda mentette meg. Én közben semmit sem tudtam a vele történtekről, az utalásról sem. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen előfordulhat a mi családunkban. Később elküldte az adatokat, hova utalta a pénzt, ami egyébként nem megtakarítás, hanem hitel. Azonnal hívtam a bankom, ahol megerősítették a férjem által elmondottakat. Borzasztó érzés volt, különösen azért, mert rendszeresen jótékonykodunk – mesélte lapunknak.

A család úgy döntött, a kétmillió feletti összeget kárpótlásul ténylegesen a Plüss Kommandónak adományozza.

Így segíthet
A Plüss Kommandó évek óta egyfajta őrangyalként vigyáz az ország koraszülött babáira. Eleinte csak plüssöket gyűjtöttek a kisbabák számára, ma már az életmentő gépek mellett fénytakarókra, saját tervezésű babafészek csomagokra is gyűjtenek, amit eddig 30 koraszülött osztálynak biztosítottak. A legfontosabb cél most a gyulai életmentő gép, melynek beszerzésében Ön is segíthet:

Név: Alapítvány az Alapítványokért
Számlaszám: 11713036-21451047 (OTP Bank)
Közlemény: Plüss Kommandó Giraffe Shuttle gép Gyula
Külföldről való utaláshoz:
IBAN: HU61117130362145104700000000
Swift: OTPVHUHB

A Plüss Kommandót adójuk 1 százalékával vagy egy plüss, illetve egy babafészek csomag megvásárlásával is tudják támogatni.

A cikk forrása:
https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/bosszu-adomany-milliok-koraszulottek-pluss-kommando/r13mq29

Please help our activity!

Our tax number is
18941548-1-41

Please donate to the following account
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


OR YOU CAN ALSO TRANSFER VIA PAYPAL SYSTEM WITH A FEW CLICKS!

THANK YOU!

Az oldal feltöltés alatt áll!